28 aug. 2010

Cabinetul de Fizioterapie si Recuperare Acupunctura Doctor Diaconu Crina din Sannicolau MareCabinetul de Fizioterapie si Recuperare "Dr. Diaconu Crina" va ofera servicii medicale de calitate, puse la dispozitie de personal bine pregatit care are ca prim scop grija pentru pacient. Medicul de specialitate controleaza toate procedurile pentru ca pacientii sa se simta in deplina siguranta.
-->

 Să ne facem viaţa mai uşoară!

Medicul specialist recuperare medicină fizică şi balneologie Crina Diaconu ne-a vorbit despre artroză şi beneficiile fizioterapiei.

Redactor: Ce este artroza?
Crina Diaconu: Artroza este o boală foarte frecventă. Poate să apară chiar şi de la vârsta de 30 de ani şi este mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă. Boala afectează ambele sexe. Artroza este un proces cronic de degenerare a cartilajului articular aflat între capetele osoase.
Redactor: Cum se produce această boală?
Crina Diaconu: Cu timpul, cartilajul articular se distruge, se subţiază iar suprafeţele ajung să se frece, ceea ce declanşează durerea. Apare şi anchiloza articulară dar şi acele cracmente (pocnituri) la mişcare. Treptat, scade cantitatea de lichid sinovial (din articulaţie), ceea ce împiedică şi limitează mişcarea.
Redactor: Poate fi prevenită artroza?
Crina Diaconu: Procesul de îmbătrânire este unul care nu poate fi influenţat. Există însă o serie de măsuri care pot întârzia apariţia bolii. În primul rând, este vorba de menţinerea unei greutăţi cât mai aproape de cea ideală, apoi evitarea sedentarismului, tratamentul corect al luxaţiilor, entorselor, fracturilor. De asemenea, este necesar un tratament cât mai precoce şi adecvat în cazul malformaţiilor congenitale şi deviaţiilor coloanei.
Redactor: Cum se poate trata?
Crina Diaconu: Se poate face un tratament medicamentos. Sunt prescrise medicamente care combat durerea: antalgice antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente care împiedică distrugerea cartilajului articular. O altă formă de tratament este fizioterapia. Tratementul se face numai sub supravegherea medicului, mai ales ca pot apărea patologii asociate. Rezultaltele tratamentului sunt condiţionate de momentul în care se prezintă la medic. Artroza nu se vindecă, dare se obţine o ameliorare a durerii, a inflamaţiei articulare precum şi stagnarea evoluţiei bolii.
Redactor: Când trebuie să se prezinte pacientul la medic?
Crina Diaconu: E bine să se facă un consult atunci când apare durerea, pentru stabilirea unui diagnostic. Nu în toate cazurile este vorba despre artroză. Dacă medicul stabileşte că este vorba despre artroză, există perioade de tratament, un tratament personalizat în funcţie de stadiul bolii. Este bine ca gimnstica să se facă pe un termen mai lung. Pacientul poate fi învăţat să facă gimnastică la domiciliu.
Redactor: Cât de repede se văd rezultatele în cazul fizioterapiei?
Crina Diaconu: Rezultatele se văd după câteva şedinţe: o îmbunătăţire a circulaţiei locale, o reducere a inflamaţiei, relaxare musculară,iar toate acestea duc la înlăturarea durerii. Efectul este de durată. În plus, nu există efecte adverse aşa cum pot apărea în cazul medicamentelor. Tratamentul este individualizat, se ţine cont de patologiile asociate. În plus, există şi alte efecte benefice pentru tonusul psihic, pentru mobilitate.

Cauzele acestei boli
- Una dintre cauze este înaintarea în vârstă, un proces care nu poate fi influenţat.
- Traumatismele (entorsele, luxaţiile, fracturile) pot, de asemenea, cauza această boală. Persoanele care lucrează într-un mediu umed rece sau cele a căror meserie necesită activităţi repetitive sunt predispuse la artroză
- Malformaţiile congenitale ale şoldului (displazia de şold, luxaţia congenitală de şold)
- Anomaliile de statică ale coloanei (scolioze, cifoze)
- Obezitatea - persoanele mai grase sunt predispuse dezvoltării mai precoce a acestei boli. În plus, în aceste situaţii, sunt forme rezistente la tratament)
- Diabetul
- Bolile endocrine
- Reumatismele inflamatorii 

 

Un comentariu:

 1. Cabinetul de Fizioterapie si Recuperare Acupunctura Doctor Diaconu Crina
  http://doctordiaconu-fizioterapie.blogspot.com

  Cabinetul de fizioterapie si recuperare acupunctura Doctor Diaconu Crina se afla in orasul Sannicolau Mare judetul Timis pe strada Mihai Viteazu nr.2A,Sc.B,apt.20. Telefon : 0371.396.225, Mobil : 0724.373.813.

  Cabinetul de Fizioterapie si Recuperare Acupunctura Doctor Diaconu Crina

  Cabinetul de Fizioterapie si Recuperare "Dr. Diaconu Crina" va ofera servicii medicale de calitate, puse la dispozitie de personal bine pregatit care are ca prim scop grija pentru pacient. Medicul de specialitate controleaza toate procedurile pentru ca pacientii sa se simta in deplina siguranta.

  Cabinetul a fost infiintat in 2005 si de atunci i-au trecut pragul un mare numar de pacienti avand diferite afectiuni. Ne adresam persoanelor de toate varstele, oferind o gama larga de servicii medicale de fizioterapie, recuperare, kinetoterapie si acupunctura.

  RăspundețiȘtergere