28 aug. 2010

Cabinetul de Fizioterapie si Recuperare - Dr. Diaconu Crina

-->
Cabinetul de Fizioterapie si Recuperare "Dr. Diaconu Crina" va ofera servicii medicale de calitate, puse la dispozitie de personal  bine pregatit care are ca prim scop grija pentru pacient. Medicul de specialitate controleaza toate procedurile pentru ca pacientii sa se simta in deplina siguranta.

Cabinetul a fost infiintat in 2005 si de atunci i-au trecut pragul un mare numar de pacienti avand diferite afectiuni. Ne adresam persoanelor de toate varstele, oferind o gama larga de servicii medicale de fizioterapie, recuperare, kinetoterapie si acupunctura.
 
--> 
Tratamentul eficient al lombosciaticii

Crina Diaconu, medic specialist recuperare medicală fizică balneologie, ne-a spus ce este şi cum poate fi tratată lombosciatica.

Redactor: Ce este lombosciatica?
Crina Diaconu: Lombosciatica reprezintă durerea lombară (în regiunea inferioară a spatelui), iradiată în unul sau ambele membre inferioare. Durerea este însoţită de limitarea severă a mişcării coloanei. Se estimează că aproximativ 55% din populaţie prezintă la un moment în cursul vieţii dureri lombare.

Redactor: Care sunt cauzele apariţiei acestor dureri?
Crina Diaconu: Principala cauză este degenerarea discului intervertebral (ca şi în cazul herniei de disc).
Alte cauze determinante sunt: anomaliile congenitale ale coloanei lombo-sacrate, spondiloza lombară, tumori vertebrale, bolile inflamatorii ale coloanei, fracturi vertebrale etc.

Redactor: Care sunt factorii declanşatori?
Crina Diaconu: Riscul declanşării lombosciaticii este mărit în caz de efort fizic de ridicare a greutăţilor cu coloana aplecată, mişcari bruşte de rotaţie a coloanei, traumatisme, expunerea la frig, aplecări.

Redactor: După ce simptome o recunoaştem?
Crina Diaconu: Simptomele caracteristice sunt reprezentate de durere marcată la nivelul spatelui care poate iradia în membrele inferioare şi care se accentuează la mişcare şi se ameliorează la repaus. In majoritatea cazurilor, durerea apare după un efort fizic. Durerea poate fi însoţită de imposibilitatea oricărei mişcari din coloană, tulburări de sensibilitate la nivelul membrului inferior afectat (amorţeli, furnicături), scăderea forţei musculare (pacientul târăşte piciorul).

Redactor: Cum se pune diagnosticul?
Crina Diaconu: Diagnosticul se pune pe baza semnelor clinice şi paraclinice: radiografii de coloană lombară, tomografia computerizată şi RMN. Rezonanţa magnetică nucleară (RMN) pune diagnosticul precis al gradului de afectare a discului intervertebral şi a rădăcinii nervoase. Se impune, de asemenea, diagnosticul diferenţial. Lombosciatica trebuie diferenţiată în primul rând de durerile renale (care sunt însoţite de simptome urinare) sau de durerile de natură digestivă sau ginecologică.

Redactor: În ce constă tratamentul?
Crina Diaconu: Există mai mulţi paşi după care se face tratamentul eficient al lombosciaticii. Prima măsură ar fi repausul la pat în poziţie culcat pe spate sau într-o parte cu genunchii îndoiţi. Trebuie evitate pe cât posibil aplecările, ridicarea greutăţilor, statul prelungit pe scaun. Pentru combaterea durerii, a inflamaţiei şi a fracturii musculare se administrează medicaţie antalgică, antiinflamatoare nesteroidiene şi decontractante. De mare utilitate este fizioterapia: electroterapie, ultrasunete, masaj, kinetoterapie. Fizioterapia se poate aplica atât în faza acută cât şi în faza cronică. Aceasta reuşeşte să înlăture durerea, inflamaţia locală şi contractura musculară fără să provoace reacţii adverse digestive (cum ar fi de exemplu: gastrita, ulcerul) sau de altă natură cum se întâmplă uneori în cazul medicamentelor. În fazele avansate sau când simptomatologia persistă peste trei luni de tratament corect, se recomandă intervenţia chirurgicală. Pentru a preveni agravarea afecţiunii se recomandă ca pacientul să se prezinte cât mai devreme la medic în vederea stabilirii unui diagnostic corect şi a unui tratament corespunzător.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu